Vandaag de dag is een hygiënische opslag extra belangrijk. Door nieuwe pandemieën zijn in veel sectoren werkwijzen aangepast en worden er andere eisen gesteld aan de opslagkwaliteit en veiligheid. Het is in deze tijd extra belangrijk dat de opslag zo hygiënisch mogelijk ingericht wordt. Door te kiezen voor onze antimicrobiële poedercoating bij de aanschaf van een opslagsysteem, kiest u voor een extra bescherming tegen bacteriën.

Anti-bacteriële werkstoffen

De geavanceerde poedercoattechnologie is ontworpen om micro-organismen te bestrijden. De basis van onze antimicrobiële poedercoating zijn zilverionen. Zilver is een natuurlijk antibacterieel middel dat al eeuwenlang wordt gebruikt om bacteriën te doden. Van zilverionen is bekend dat ze bacteriën doden en de celdeling ervan remmen, waardoor tussen de reinigingscycli overdracht wordt geminimaliseerd.

Daarnaast zijn ze zeer milieuvriendelijk en niet schadelijk voor de mens. De zilverionen worden in de productiefase aan het oppervlak toegevoegd. Door de actieve concentratie van de zilverionen, worden ze gelijkmatig verdeeld en bedekken ze het volledige oppervlak van het product. Dit resulteert in een remming van bacteriën, schimmels, algen en meeldauw met 99,9%*.

Levenslange werking

De antimicrobiële werking van de poedercoat neemt niet af en zal de gehele levensduur van het opslagsysteem actief blijven. De coating is echter geen vervanging van schoonmaakprocedures. Bij een vuil oppervlak verliest de coating zijn antibacteriële werking. Goed schoonmaken blijft dus nog steeds een must.

Kwaliteit

Met de keuze voor de antimicrobiële poedercoat is kwaliteit gegarandeerd. De antimicrobiële poedercoating voldoet namelijk aan JIS Z 2801: 2000 en ISO 22196: 2007. Daarmee bent u verzekerd van de allerbeste hygiënische opslag.

Colour-chart-Bruynzeel-Storage-Systems

De juiste uitstraling

De zilverionen in de antimicrobiële poedercoat zijn voor het blote oog onzichtbaar. Door ze te mengen met pigmenten is iedere gewenste RAL-kleur mogelijk. Daarmee kunt u kiezen voor de kleur die past bij uw interieur of huisstijl.

* Antibacteriële coating heeft alleen effect op bacteriën die zich op het oppervlak van het gecoate opslagsysteem bevinden en niet op micro-organismen in de lucht of die zich bevindt op opgeslagen materialen.

Meer informatie nodig over de oplossingen van Bruynzeel Storage Systems?