Opslag in de gezondheidszorg loopt uiteen van dossiers en röntgenfoto’s tot de opslag van medicijnen. Elke opslag stelt andere eisen aan bijvoorbeeld draagkracht, toegankelijkheid en indeling. Bruynzeel Storage Systems biedt een breed assortiment op maat gemaakte opslagmiddelen die uitermate geschikt zijn voor de gezondheidszorg.

OPSLAGCAPACITEIT VERGROTEN

MET VERRIJDBARE KASTEN

Wilt u meer medische materialen, hulpmiddelen en medicijnen kunnen opslaan, maar denkt u daarvoor onvoldoende ruimte te hebben? Met verrijdbare kasten kunt u de beschikbare ruimte optimaal benutten.

Verrijdbare kasten bieden verschillende voordelen ten opzichte van statische rekken. Zo vereisen statische rekken gangpaden tussen de verschillende rijen om toegang te krijgen tot de opgeslagen materialen. De verrijdbare kasten maken optimaal gebruik van de beschikbare ruimte door gebruik te maken van slechts één toegangspad. Ze kunnen afzonderlijk of met meerdere tegelijk worden verplaatst, zodat daar waar nodig een gangpad ontstaat.
Zo verdubbelt u uw opslagcapaciteit.

  VOORKOM BACTERIËLE BESMETTING

  Onze vaste en verrijdbare rekken kunnen worden afgewerkt met een speciale antimicrobiële poedercoating. Ideaal voor de opslag van materialen en hulpmiddelen die extra beschermd moeten worden tegen bacteriën, schimmels, algen en meeldauw. De basis van deze poedercoat zijn zilverionen, waarvan bekend is dat ze bacteriën doden en de celdeling ervan remmen.

  De antimicrobiële werking zal de gehele levensduur van het opslagsysteem actief blijven. De coating is echter geen vervanging van schoonmaakprocedures.
  Goed schoonmaken blijft dus nog steeds een must.

  VEILIGE OPSLAG

  Onze verrijdbare kasten worden geleverd met de meest geavanceerde beveiligingsfuncties. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor:

  • Toegangscontrole
  U kunt bepaalde gangpaden toewijzen aan specifieke personen of afdelingen. Via RFID tags of een pincode kan de juiste persoon, het juiste gangpad openen. Bij een eventuele inbraakpoging wordt een alarm geactiveerd.
  • Inbraakprotectie
  De anti-diefstalfunctie houdt de gangpaden actief gesloten en kan niet geforceerd worden door personen die geen geautoriseerde toegang hebben.
  • Schadepreventie voor buitenmaatse objecten
  De verrijdbare opslagsystemen kunnen ook grote objecten opbergen die over legborden uitsteken. Door de stopafstanden tussen de rekken aan te passen wordt schade aan objecten die uitsteken voorkomen.

  EFFECTIEF OPSLAAN

  Opslag in de gezondheidszorg loopt uiteen van dossiers en röntgenfoto’s tot de opslag van medicijnen, hulpmiddelen en medische materialen. Elke opslag stelt andere eisen aan de indeling van een opslagsysteem.
  Onze opslagsystemen kunnen met een breed scala aan accessoires voor specifieke opslagbehoeftes gemakkelijk aan uw wensen worden aangepast.

  OPSLAG VAN MEDISCHE DOSSIERS

  De bewaartermijn van patiëntendossiers is wettelijk bepaald. Het komt dagelijks voor dat dossiers die al jaren opgeborgen zijn opnieuw geraadpleegd dienen te worden. Overzichtelijke opslag is daarom van het grootste belang. En met de huidige ontwikkeling van het digitale patiëntendossier wilt u niet meer ruimte dan strikt noodzakelijk vrijmaken voor de opslag van medische dossiers.

  Voor een efficiënte opslag van medische dossiers gebruiken ziekenhuizen en artsenpraktijken verrijdbare rekken. Niet alleen medische dossiers, maar ook röntgenfoto’s, SEH-dossiers en mammogrammen worden zo efficiënt opgeslagen. Deze vorm van opslag bespaart ruimte en kosten. Behalve verrijdbare opslag biedt Bruynzeel ook een breed aanbod statische kasten.

  OLV Ziekenhuis, Aalst

  Het OLV ziekenhuis te Aalst heeft vrijwel continu te kampen met plaatsgebrek, met name voor de opslag van medisch materiaal.

  De oplossing
  Door het plaatsen van verrijdbare opslagsystemen werd de opslagcapaciteit verdubbeld. Het Compactus® Dynamic opslagsysteem is gedeeltelijk ingericht met legborden en gedeeltelijk met laden en manden voor de opslag van kleine objecten. De modulaire manden worden op meerdere afdelingen gebruikt. Bovendien zijn er speciale uittrekbare hangkaders op maat ontworpen waarin de modulaire manden met zwaardere goederen (bvb Baxters) kunnen worden geplaatst.

  Het OLV ziekenhuis draagt ergonomie en veiligheid hoog in het vaandel en dus werd er gekozen voor een elektrisch aangedreven opslagsysteem.

   “Ik was meteen overtuigd dat we onze opslagcapaciteit drastisch konden vergroten dankzij dit mobiel rekken systeem.”

   Jan De Veylder

   Programmamanager op het operatiekwartier OLV Ziekenhuis Aalst

   Wilt u graag weten wat verrijdbare opslagsystemen voor u kunnen betekenen?
   Neem gerust contact met ons op. We leggen u graag uit hoe onze opslagsystemen werken.

   SAMEN NIEUWE CREATIES BEDENKEN

   We geloven in samenwerking en daarom werken we nauw samen met interieurontwerpers, kantoorvernieuwers en ook met onze klanten, zoals Adecco, Bosch, Deloitte, E.on, Kellogg’s en Siemens. Spacefulness® biedt ook u intelligente, ruimtebesparende oplossingen en vormt altijd een onderdeel van het grotere geheel. We bieden u multifunctionaliteit en flexibiliteit – perfect afgestemd op uw wensen en werkwijze. Onze Research & Development-afdeling en ons ervaren klantenteam zorgen ervoor dat we onze producten zodanig kunnen vormgeven en aanpassen dat we aan al uw wensen kunnen voldoen. Kies voor Bruynzeel en u kiest voor gegarandeerde kwaliteit en duurzaamheid. De Bruynzeel fabrieken zijn ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.