EEN ONVERVANGBARE COLLECTIE DIRECT TOEGANKELIJK MAKEN

Door het bieden van innovatieve, ruimtebesparende oplossingen.

Museumstukken hebben een hoge historische, emotionele of financiële waarde. De opslagoplossingen van Bruynzeel zijn speciaal geschikt voor het conserveren en gemakkelijk ontsluiten van de kostbare collectie. Bruynzeel Storage Systems heeft jarenlange internationale ervaring met het inrichten van depots in toonaangevende musea. Als ‘one stop shop’ is Bruynzeel betrokken bij het in kaart brengen van de collectie tot het opleveren van opslagoplossingen die perfect zijn afgestemd op de collectie en het depot.

a

TOTAALOPLOSSING

Bruynzeel biedt een breed productassortiment dat speciaal is afgestemd op de inrichting van een museumdepot. Elk object verdient een eigen plek.

WERELDWIJDE ERVARING

Onze opslagoplossingen worden gebruikt in depots over de hele wereld. Met de opgedane kennis en ervaring richten wij uw museumdepot succesvol in.

OPTIMALE CONSERVERING

Elk museumstuk in het museumdepot wordt optimaal beschermd tegen licht, stof, vuil, emissie en trillingen.

TIP VAN RIK

Bent u op zoek naar een opslagoplossing voor uw museumcollectie? In dit video fragment van slechts 52 seconden geeft Rik Nijssen, Project Manager bij Bruynzeel Storage Systems en specialist op gebied van Museumprojecten, u graag enkele praktische tips en adviezen.
Ontvangt u graag meer tips en adviezen van Rik? Laat dan uw gegevens achter en ontvang een link in uw mailbox waarmee u toegang krijgt tot de reeks van 4 videos. Wij beloven u niet te spammen maar alleen op de hoogte te houden van de nieuwste berichten op gebied van museum en opslag. En mocht het u niet bevallen, dan kunt u zich op elk gewenst moment uitschrijven.

SCHILDERIJREKKEN

+

VAST OF VERRIJDBAAR

Schilderijrekken kunnen aan een wand worden bevestigd. De meeste depots worden echter ingericht met verrijdbare schilderijrekken om de beschikbare depotruimte optimaal te benutten.

TRILLINGEN

Statische rekken hebben als grootste voordeel dat de collectie volledig trillingsvrij wordt bewaard. Een soepel verrijdbaar schilderijrek trilt nauwelijks maar zorgt voor een zeer efficiënt gebruik van de het museumdepot.

OPTIMALE BESCHERMING

Schilderijrekken kunnen op dichte verrijdbare wagens worden geplaatst waardoor de collectie is beschermd tegen stof en licht.

Met schilderijrekken worden schilderijen en doeken optimaal geconserveerd

KLEINE OBJECTEN

Voor het opslaan van kleine objecten maken veel museumdepots gebruik van lades. Dit heeft als voordeel dat de collectie is beschermd tegen stof en licht. Ook is de collectie efficiënt en gestructureerd opgeborgen. Bruynzeel Storage Systems biedt een grote variëteit aan lades, afgestemd op het object wat hierin wordt opgeslagen.

TEXTIELOPSLAG

Textiel kan, afhankelijk van het materiaal en de omvang, op verschillende manieren worden opgeslagen. Bij kleine afmetingen wordt vaak gekozen voor vlakke opslag in lades. Hierbij wordt dan regelmatig gebruik gemaakt van een textielscreen in de lade als luchtdoorlatende opslag voor fragiele doeken. Grote(re) objecten worden vaak opgeslagen in textielrollen. Deze textielrollen worden afhankelijk van de afmeting verwerkt in (lade)kasten of in stellingen

DEPOTOPSLAG VOOR GROTE OBJECTEN

Bruynzeel Storage Systems biedt een divers aanbod voor de opslag van grote objecten. Afhankelijk van de collectie kunnen bijvoorbeeld draagarmstellingen (foto), palletrekken of breedvakstellingen worden ingezet.

RUIMTE BESPAREN MET VERRIJDBARE SYSTEMEN

Door schilderijrekken, ladekasten, palletrekken of kasten met legborden op een verrijdbaar systeem te plaatsen kan een museumdepot tot  50% ruimte besparen.

TWEE BIJZONDERE MUSEUMDEPOTS IN ANTWERPEN

Bij het ontwerpen van het nieuwe museumdepot koos de conservator voor een museumopslag met publieke toegang. Daarom werd een verrijdbaar Compactus® Double Decker-opslagsysteem geïnstalleerd dat de beschikbare ruimte optimaal benut. Er zijn gebieden gecreëerd die beperkt toegankelijk zijn en de collectie wordt beschermd door gaasschermen en glazen wanden. Dankzij de installatie van dit verrijdbare opslagsysteem kan de onvervangbare museumcollectie overzichtelijk en veilig worden opgeslagen.
Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA) voldeed niet meer aan de normen voor onder andere klimaatbeheersing. Daarom werd besloten een nieuw museumdepot in gebruik te nemen met een constante temperatuur van 19 graden en een luchtvochtigheid van 52%. In een periode van acht weken zijn meer dan 1200 kunstwerken verhuisd naar het nieuwe museumdepot.

SAMEN NIEUWE CREATIES BEDENKEN

We geloven in samenwerking en daarom werken we nauw samen met interieurontwerpers, kantoorvernieuwers en ook met onze klanten, zoals Adecco, Bosch, Deloitte, E.on, Kellogg’s en Siemens. Spacefulness® biedt ook u intelligente, ruimtebesparende oplossingen en vormt altijd een onderdeel van het grotere geheel. We bieden u multifunctionaliteit en flexibiliteit – perfect afgestemd op uw wensen en werkwijze. Onze Research & Development-afdeling en ons ervaren klantenteam zorgen ervoor dat we onze producten zodanig kunnen vormgeven en aanpassen dat we aan al uw wensen kunnen voldoen. Kies voor Bruynzeel en u kiest voor gegarandeerde kwaliteit en duurzaamheid. De Bruynzeel fabrieken zijn ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.

Meer informatie nodig over de oplossingen van Bruynzeel Storage Systems?