2 VERSIES VERRIJDBARE MUSEUMREKKEN

Verrijdbare museumrekken zijn zeer geschikt voor de opslag van de meest verschillende collecties. Maak gebruik van de verschillende opties zoals bijvoorbeeld schilderijrekken, lades en legborden. Creëer voldoende plaats om huidige en toekomstige collecties te kunnen bewaren.

Bruynzeel Storage Systems levert 2 verschillende uitvoeringen: enkellaagse of dubbellaagse museumrekken. De enkellaagse uitvoering is beschikbaar met een handwiel of met een elektrische bediening. De dubbellaagse uitvoering is alleen beschikbaar met elektrische bediening.

Verrijdbare museumrekken

Dubbellaags verrijdbare museumrekken

Technische specificaties

Alle musea bereiken vroeg of laat het punt dat het vloeroppervlakte in hun gebouw of depot opraakt. De noodzaak van betere onderzoeksfaciliteiten, gecombineerd met een steeds grotere collectie die veilig moeten worden opgeslagen, betekent dat er goed nagedacht moet worden over de beschikbare ruimte van het museum. Als nieuwbouw geen optie is, bieden verrijdbare museumrekken de oplossing. Met verrijdbare museumrekken wordt waar nodig een gangpad gecreëerd, waardoor de opslagcapaciteit praktisch verdubbelt. Het systeem kan aan iedere constructie en aan alle specifieke obstakels in het gebouw, zoals pilaren en ventilatiekanalen, worden aangepast. De aandrijving verzekert moeiteloze verplaatsing van het systeem, ongeacht de inhoud, het gewicht of het aantal rekken.

In het onderstaande overzicht staan de belangrijkste kenmerken van verrijdbare museumrekken opgesomd.

UITVOERINGENKELLAAGSENKELLAAGSDUBBELLAAGS
TYPECompactus Original XTRCompactus Dynamic (Pro) XTRCompactus Double Decker XTR
AANDRIJVINGHandwiel aangedreven M1: enkele overbrenging M2: dubbele overbrenging M3: drievoudige overbrengingElektrische motorElektrische motor
MAX VERRIJDBAAR BLOKGEWICHTM1: 15 ton M2: 25 ton M3: 35 ton8 ton versie en 15 ton versie15 ton
VERPLAATSINGM1: 4,7 omwentelingen/m M2: 10,2 omwentelingen/m M3: 22,3 omwentelingen/m8 ton versie: 8m / minuut 15 ton versie: 5m / minuut15 ton versie: 5m / minuut
LENGTE840 – 15040 mm840 – 15040 mm1640 – 12040
HOOGTE1356 – 3156mm in stappen van 40mm. Deze hoogte is inclusief draagwand, wagen en wielen1956 – 3156mm in stappen van 40mm. Deze hoogte is inclusief draagwand, wagen en wielen Begane grond: 1956 – 3156. 1ste etage 1994 – 2994
WAGEN DIEPTEVerrijdbare wagen: 390 – 1220 mm. Statische wagen: 250 – 1220 mm.Verrijdbare wagen: 390 – 1220 mm. Statische wagen: 250 – 1220 mm.Verrijdbare wagen: 540 – 1220 mm. Statische wagen: 270 – 1220 mm.

Bediening

TYPECOMPACTUS ORIGINAL XTR COMPACTUS DYNAMIC XTR COMPACTUS DYNAMIC PRO XTR
GANGPADVERLICHTINGMechanische bediening“One touch” bedieningspaneel“One touch” bedieningspaneel met LCD scherm waarin een menu met extra functionaliteit wordt weergegeven. Beschikbaar in 12 talen.

Gangpadverlichting

 ENKELLAAGSENKELLAAGSDUBBELLAAGS
TYPEHandwiel (Original) Elektrisch (Dynamic / Dynamic Pro)Elektrisch (Dynamic / Dynamic Pro)
GANGPADVERLICHTINGNeeOptioneelStandaard gangpadverlichting op benedenverdieping. Gangpadverlichting op bovenverdieping is optioneel.
Gangpadverlichting op de verrijdbare museumrekken zitten gemonteerd en gekoppeld aan de wagens. Zodra een gangpad wordt geopend gaan de lichten automatisch aan. Verlichting van de ruimte zelf is hiermee overbodig.

Veiligheid

 ENKELLAAGSENKELLAAGSDUBBELLAAGS
TYPECompactus Original XTRCompactus Dynamic (Pro) XTRCompactus Double Decker XTR
MCMSNeeJa, standaardJa, standaard
FOTOCELLENNeeOptioneel: stopt de wagens zodra de lichtstraal wordt onderbroken door de persoon die zich in het gangpad bevindt.Ja, aan weerszijden van het gangpad. De wagens stoppen zodra de lichtstraal wordt onderbroken door de persoon die zich in het gangpad bevindt.
BEWEGINGSDETECTIENeeOptioneel: voorkomt beweging zolang een persoon zich in het geopende gangpad bevindt.Optioneel: voorkomt beweging zolang een persoon zich in het geopende gangpad bevindt.
VEILIGHEIDSNORMENGSGS, IEC 60950, CE / EN 15095GS, IEC 60950, CE / EN 15095
PASSIEVE VEILIGHEIDNeeOptioneel voor de Dynamic ProDynamic Pro: standaard. Dynamic: optioneel

Passieve veiligheid

Dwingt de gebruiker het geopende gangpad te controleren alvorens een ander gangpad te openen.

Motor Current Monitoring System (MCMS)

Het MCMS voelt eventuele weerstand bij het verplaatsen van een museumrek en stopt dan automatisch.

Beveiliging

 ENKELLAAGSENKELLAAGSDUBBELLAAGS
TYPECompactus Original XTRCompactus Dynamic (Pro) XTRCompactus Double Decker XTR
AFSLUITOPTIESBlokvergrendelingProgrammeerbare toegangsbeveiliging. Via de PC kunnen gangpaden aan specifieke personen of afdelingen toegewezen worden.Programmeerbare toegangsbeveiliging. Via de PC kunnen gangpaden aan specifieke personen of afdelingen toegewezen worden.
VENTILATIESTAND (TIJDSGESTUURD)NeeDynamic: nee. Dynamic Pro: ja.Dynamic: nee. Dynamic Pro: ja.
FIRE PARK (SIGNAALGESTUURD)NeeJa, optioneelJa, optioneel

Nachtstand

In de nachtstand staan verrijdbare museumrekken van het type Compactus Dynamic Pro XTR automatisch in een vooraf bepaalde stand. Bijvoorbeeld gesloten of met een minimale ruimte tussen de verrijdbare museumrekken voor een optimale luchtstroom.

SAMEN NIEUWE CREATIES BEDENKEN

We geloven in samenwerking en daarom werken we nauw samen met interieurontwerpers, kantoorvernieuwers en ook met onze klanten, zoals Adecco, Bosch, Deloitte, E.on, Kellogg’s en Siemens. Spacefulness® biedt ook u intelligente, ruimtebesparende oplossingen en vormt altijd een onderdeel van het grotere geheel. We bieden u multifunctionaliteit en flexibiliteit – perfect afgestemd op uw wensen en werkwijze. Onze Research & Development-afdeling en ons ervaren klantenteam zorgen ervoor dat we onze producten zodanig kunnen vormgeven en aanpassen dat we aan al uw wensen kunnen voldoen. Kies voor Bruynzeel en u kiest voor gegarandeerde kwaliteit en duurzaamheid. De Bruynzeel fabrieken zijn ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.

Meer informatie nodig over de oplossingen van Bruynzeel Storage Systems?