Op 18 en 19 april 2018 zal in het Evoluon te Eindhoven de vakbeurs Museumvakdagen gehouden worden. Deze 3e editie biedt een veelvoud aan stands, workshops en Inlooplezingen voor museumprofessionals uit Nederland en Vlaanderen. Het brede aanbod aan thema’s vullen wij aan met onze stand die geheel in het teken staat van de vraag:

What’s your storage challenge?

Om de bezoekers van vandaag en van de toekomst te kunnen laten genieten van diverse collecties zal alles veilig en verantwoord moeten worden opgeslagen. Bezoek Bruynzeel op de begane grond (standnummer 11), maak een wandeling door een virtueel museumdepot en vertel ons tegen welke opslaguitdagingen u aan loopt.

Wilt u voor de beurs al een afspraak inplannen? Neem dan even contact met ons op.

Trillingsoptimalisatie voor cultureel erfgoed

Verder bent u van harte uitgenodigd een inlooplezing bij de wonen van Dr. Kerstin Kracht (van Dr.Kracht Vibrationsmanagement uit Duitsland) op 18 april om 11 uur.

In haar presentatie geeft zij aan dat hoewel er vaak veel aandacht besteedt word aan een optimaal klimaat in museale depots, de bescherming tegen schade door mechanische trillingen vaak onderbelicht is. Ze toont de mogelijkheden op het gebied van een voor trillingen geoptimaliseerde (schilderij)opslag en de impact hiervan voor het behoud van objecten.

Tickets

De toegang tot deze beurs is gratis. Tickets kunt u bestellen via de website van de museumvakdagen.