MANAGEMENTTEAM

Raad van Bestuur

Alexander Collot d'Escury

Alexander Collot d'Escury

Chief Executive Officer (CEO)

Na zijn studies aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en IMD in Lausanne, en na meer dan 16 jaar te hebben gewerkt in verschillende marketing-, sales- en leiderschapsfuncties bij Sara Lee en Nestlé (in Nederland, Spanje, Tsjechië, Zwitserland en Hongarije), trad hij in 2007 toe tot een MBO als CCO bij Desso.

Desso was een wereldwijde tapijt- en kunstgrasproducent en installateur. Nadat Alexander in 2012 CEO werd, verliet hij Desso in 2015 toen dit werd overgenomen door Tarkett SA (Euronext). Desso werd gezien als een wereldwijde leider in Cradle2Cradle en Circulaire Economie.

Na Desso werd Alexander CEO van PrinsenBerning Group, een Europese leider in sportvoeding. In november 2019 trad hij in dienst bij Bruynzeel Storage Systems als CEO. Alexander is onder andere bestuurslid van het De Pont Museum (Tilburg, NL). Hij is getrouwd en heeft 3 kinderen.

Bart Sijben

Bart Sijben

Chief Operations Officer (COO)

Na zijn eerste ervaring in de opslagindustrie tijdens zijn studie Werktuigbouwkunde, is Bart Sijben zijn loopbaan begonnen als ingenieur bij Bruynzeel Storage Systems.

Na het bekleden van verschillende functies, waaronder productie- en fabrieksmanagement, heeft Bart zijn vleugels uitgespreid en ervaring opgedaan tijdens verschillende fusies en overnames in andere Europese fabrieken binnen de groep.
Na 10 jaar gewerkt te hebben aan Factory Automation en World Class manufacturing, was de volgende stap om dit uit te breiden binnen Operations Management.

Nadat hij zijn vaardigheden had versterkt door in 2014 een Executive Master of Business Administration aan de TIAS Business School af te ronden, trad hij als COO toe tot de Raad van Bestuur.

Koen Vermeulen

Koen Vermeulen

Chief Financial Officer (CFO)

Koen Vermeulen trad in 2017 in dienst bij Bruynzeel Storage Systems en is in januari 2020 benoemd tot CFO.

Als CFO is Koen verantwoordelijk voor de afdelingen Finance en IT bij Bruynzeel. Koen begon zijn carrière in de auditsector. Na 5 jaar stapte hij over naar corporate business finance en werkte hij meer dan 15 jaar in internationale Finance management functies.

Koen is Registeraccountant en heeft een bachelor diploma Accountancy van Nivra-Nijenrode.

Patrick  Altena

Patrick Altena

Sales Manager Benelux & Duitsland

Patrick Altena is verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten van Bruynzeel Storage Systems in de Benelux en Duitsland.

Voorafgaand aan zijn carrière bij Bruynzeel, die in 2006 begon, werkte Patrick als verkoper en leidde hij diverse verkoop- en marketingteams. Patrick werkt graag aan een heldere bedrijfsstrategie en vertaalt die naar specifieke doelstellingen en taken voor de organisatie.

Samen met zijn team en in nauwe samenwerking met klanten, doet hij wat nodig is om marktleider in de Benelux te blijven en de positie van Bruynzeel in Duitsland te versterken.

Bernd  Effenberger

Bernd Effenberger

Sales Manager Frankrijk & Zwitserland

Bernd Effenberger is in december 2012 in dienst getreden bij Bruynzeel Storage Systems om het Franse kantoor te leiden. Hij leidde tevens het Duitse verkoopteam in 2015 / 2016 en accepteerde per augustus 2020 de missie om het team in Zwitserland te managen.

Bernd is een internationale, drietalige business development executive met solide managementervaring in dynamische, technisch georiënteerde, B2B-omgevingen.

Naast een eigen bedrijf dat hij eind jaren ’90 startte, heeft hij verschillende Franse en Duitse dochterondernemingen geleid voor verschillende Amerikaanse en Europese bedrijven waar hij de winst en het marktaandeel sterk verbeterde.

Peter  Larsson

Peter Larsson

Sales Manager Scandinavië

In september 2012 werd Peter Larsson benoemd tot Algemeen Directeur met de operationele verantwoordelijkheid voor de opbouw van de Scandinavische organisatie van Bruynzeel Storage Systems na de fusie met Nordplan.

Met een diploma werktuigbouwkunde kwam Peter al snel terecht bij verkooporganisaties waar hij verantwoordelijkheid kreeg voor technische ontwikkeling/ondersteuning, marketing, verkoopmanagement en business development, met een focus op de material handling en energie-industrie.

Zijn uitgangspunt is het bieden van maatwerkoplossingen die voor succes zorgen en die door nieuwsgierigheid en nauwe samenwerking met de klant tot stand zijn gekomen.

Archie  Waterston

Archie Waterston

Sales Manager UK

Archie is afgestudeerd in Politics & Economics en begon zijn carrière bij Moore Paragon in de verkoop binnen de grafische industrie, gevolgd door een sales management functie bij Scotbyte Computer Supplies. In 1994 vertrok hij daar om te investeren in Lynch McQueen, een klein bedrijf in kantoorbenodigdheden en meubels.

Na 10 jaar groei werd Lynch McQueen in 2004 verkocht aan OfficeTeam stationers, waar Archie de Sales & Operations Director van Schotland was, voordat hij in 2009 Managing Director van de Print Management divisie van OfficeTeam werd.

Archie trad in 2012 opnieuw in dienst bij Paragon als Commercieel Manager, waarna hij in 2015 bij Bruynzeel startte als Managing Director van de Britse vestiging.

Jasper  Hunnekens

Jasper Hunnekens

Group Marketing & Export Manager

Meer dan 15 jaar geleden is Jasper Hunnekens, met een Automotive Engineering achtergrond, gestart in een semi-technische functie bij Bruynzeel Storage Systems.

Na het vervullen van verschillende functies, waaronder projectmanagement, werd duidelijk dat er een onmiskenbare ambitie was op het gebied van bedrijfsmanagement. Deze ambitie en het gevoel voor business management is versterkt door behalen van een Executive Master of Business Administration aan TIAS Business School in 2013.

In zijn huidige rol is Jasper verantwoordelijk voor het managen en uitbreiden van het distributienetwerk,  samen met het Export team en is hij manager van de afdeling Marketing / Product Management / Innovatie.

Cynthia Bergen Henegouwen

Cynthia Bergen Henegouwen

Bruynzeel’s Group HR Manager

Cynthia Bergen Henegouwen is de HR-manager van Bruynzeel Storage Systems, die meer dan 30 jaar HR-ervaring in het team van Bruynzeel inbrengt.

Voordat ze in september 2017 bij Bruynzeel kwam werken, vervulde Cynthia Human Resources-functies in middelgrote tot grote bedrijven in sectoren als groothandel, industrie, gezondheidszorg en het onderwijs.

Haar expertise omvat de vertaling van de bedrijfsdoelstellingen naar HR-strategie, implementatie, procesoptimalisatie, reorganisatie en ontwikkeling van mensen/management.