VERBETERDE OPSLAG VOOR TANDHEELKUNDIG CENTRUM FOLKTANDVÅRDEN, ZWEDEN

Folktandvården Skåne is een van de grootste gezondheidsinstellingen in Zweden, met meer dan 1miljoen clienten per jaar. De instelling is volledig eigendom van de overheid en heeft 68 klinieken en praktijken op 44 locaties, die algemene en gespecialiseerde tandheelkundige zorg bieden. Er zijn meer dan 1400 mensen in dienst van Folktandvården Skåne.

Een nieuwe locatie met geoptimaliseerde opslagfaciliteiten
De kliniek in Bunkeflostrand verhuisde in oktober 2016 naar een gloednieuwe locatie. Aan de kust, ongeveer 20 minuten van het centrum van Malmö, werd naast de bestaande kliniek een nieuw gebouw gerealiseerd. Het oude gebouw werd vervolgens gesloopt. Ondanks dat de beschikbare opslagruimte in het nieuwe gebouw niet vergroot werd, kon de opslagcapaciteit met 30% verhoogd worden met behulp van de opslagoplossingen van Bruynzeel. Die extra ruimte komt goed van pas, gezien er i.p.v. 5 nu 8 behandelingskamers beschikbaar zijn waarvoor voorraad benodigd is.

Opslag op maat
De verouderde rekken en kasten werden vervangen door moderne op maat gemaakte opslagoplossingen. In de rekken zijn lades met scheidingswandjes geïntegreerd waarin allerlei kleinere voorwerpen bewaard kunnen worden. Daarboven bevinden zich legborden voor grotere spullen. In deze kliniek werd tevens een kast voorzien van een toegangssysteem met code en slot, ter beveiliging van bepaalde middelen.

Flexibele opslagoplossing verbeterd werkomstandigheden
De medewerkers van Bunkeflostrand zijn tevreden met de opslagoplossing. De opslag is efficiënter en overzichtelijker geworden en biedt meer plaats. Er zijn lades met tussenschotten die op de maat van de medische kaarten aangepast zijn. Die lades kunnen helemaal uitgetrokken worden zodat er een beter overzicht van de inhoud ontstaat. Tussenschotten zijn beschikbaar voor diepe en ondiepe lades en zijn eenvoudig aan te passen op de afmetingen van de materialen die opgeslagen worden. De flexibiliteit die daardoor ontstaat is erg handig als bijvoorbeeld een leverancier een verpakking wijzigt of als er andere voorwerpen worden toegevoegd.

Vergeleken met de wandrekken in de oude kliniek, is de functionaliteit en capaciteit van de nieuwe opslag enorm vooruitgegaan. Het nieuwe opslagsysteem is overzichtelijk, wat tijd bespaard en bijdraagt aan een prettige werkomgeving.