MANAGEMENTTEAM

Raad van Bestuur

Alexander Collot d'Escury

Alexander Collot d'Escury

Chief Executive Officer (CEO)

Na zijn studies aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en IMD in Lausanne, en na meer dan 16 jaar te hebben gewerkt in verschillende marketing-, sales- en leiderschapsfuncties bij Sara Lee en Nestlé (in Nederland, Spanje, Tsjechië, Zwitserland en Hongarije), trad hij in 2007 toe tot een MBO als CCO bij Desso.

Desso was een wereldwijde tapijt- en kunstgrasproducent en installateur. Nadat Alexander in 2012 CEO werd, verliet hij Desso in 2015 toen dit werd overgenomen door Tarkett SA (Euronext). Desso werd gezien als een wereldwijde leider in Cradle2Cradle en Circulaire Economie.

Na Desso werd Alexander CEO van PrinsenBerning Group, een Europese leider in sportvoeding. In november 2019 trad hij in dienst bij Bruynzeel Storage Systems als CEO. Alexander is onder andere bestuurslid van het De Pont Museum (Tilburg, NL). Hij is getrouwd en heeft 3 kinderen.

Bart Sijben

Bart Sijben

Chief Operations Officer (COO)

Na zijn eerste ervaring in de opslagindustrie tijdens zijn studie Werktuigbouwkunde, is Bart Sijben zijn loopbaan begonnen als ingenieur bij Bruynzeel Storage Systems.

Na het bekleden van verschillende functies, waaronder productie- en fabrieksmanagement, heeft Bart zijn vleugels uitgespreid en ervaring opgedaan tijdens verschillende fusies en overnames in andere Europese fabrieken binnen de groep.
Na 10 jaar gewerkt te hebben aan Factory Automation en World Class manufacturing, was de volgende stap om dit uit te breiden binnen Operations Management.

Nadat hij zijn vaardigheden had versterkt door in 2014 een Executive Master of Business Administration aan de TIAS Business School af te ronden, trad hij als COO toe tot de Raad van Bestuur.

Koen Vermeulen

Koen Vermeulen

Chief Financial Officer (CFO)

Koen Vermeulen trad in 2017 in dienst bij Bruynzeel Storage Systems en is in januari 2020 benoemd tot CFO.

Als CFO is Koen verantwoordelijk voor de afdelingen Finance en IT bij Bruynzeel. Koen begon zijn carrière in de auditsector. Na 5 jaar stapte hij over naar corporate business finance en werkte hij meer dan 15 jaar in internationale Finance management functies.

Koen is Registeraccountant en heeft een bachelor diploma Accountancy van Nivra-Nijenrode.

Patrick  Altena

Patrick Altena

Sales Manager Benelux & Duitsland

Patrick Altena is verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten van Bruynzeel Storage Systems in de Benelux en Duitsland.

Voorafgaand aan zijn carrière bij Bruynzeel, die in 2006 begon, werkte Patrick als verkoper en leidde hij diverse verkoop- en marketingteams. Patrick werkt graag aan een heldere bedrijfsstrategie en vertaalt die naar specifieke doelstellingen en taken voor de organisatie.

Samen met zijn team en in nauwe samenwerking met klanten, doet hij wat nodig is om marktleider in de Benelux te blijven en de positie van Bruynzeel in Duitsland te versterken.

Bernd  Effenberger

Bernd Effenberger

Sales Manager Frankrijk & Zwitserland

Bernd Effenberger is in december 2012 in dienst getreden bij Bruynzeel Storage Systems om het Franse kantoor te leiden. Hij leidde tevens het Duitse verkoopteam in 2015 / 2016 en accepteerde per augustus 2020 de missie om het team in Zwitserland te managen.

Bernd is een internationale, drietalige business development executive met solide managementervaring in dynamische, technisch georiënteerde, B2B-omgevingen.

Naast een eigen bedrijf dat hij eind jaren ’90 startte, heeft hij verschillende Franse en Duitse dochterondernemingen geleid voor verschillende Amerikaanse en Europese bedrijven waar hij de winst en het marktaandeel sterk verbeterde.

Peter  Larsson

Peter Larsson

Sales Manager Scandinavië

In september 2012 werd Peter Larsson benoemd tot Algemeen Directeur met de operationele verantwoordelijkheid voor de opbouw van de Scandinavische organisatie van Bruynzeel Storage Systems na de fusie met Nordplan.

Met een diploma werktuigbouwkunde kwam Peter al snel terecht bij verkooporganisaties waar hij verantwoordelijkheid kreeg voor technische ontwikkeling/ondersteuning, marketing, verkoopmanagement en business development, met een focus op de material handling en energie-industrie.

Zijn uitgangspunt is het bieden van maatwerkoplossingen die voor succes zorgen en die door nieuwsgierigheid en nauwe samenwerking met de klant tot stand zijn gekomen.

Archie  Waterston

Archie Waterston

Sales Manager UK

Archie is afgestudeerd in Politics & Economics en begon zijn carrière bij Moore Paragon in de verkoop binnen de grafische industrie, gevolgd door een sales management functie bij Scotbyte Computer Supplies. In 1994 vertrok hij daar om te investeren in Lynch McQueen, een klein bedrijf in kantoorbenodigdheden en meubels.

Na 10 jaar groei werd Lynch McQueen in 2004 verkocht aan OfficeTeam stationers, waar Archie de Sales & Operations Director van Schotland was, voordat hij in 2009 Managing Director van de Print Management divisie van OfficeTeam werd.

Archie trad in 2012 opnieuw in dienst bij Paragon als Commercieel Manager, waarna hij in 2015 bij Bruynzeel startte als Managing Director van de Britse vestiging.

Jasper  Hunnekens

Jasper Hunnekens

Group Marketing & Export Manager

Meer dan 15 jaar geleden is Jasper Hunnekens, met een Automotive Engineering achtergrond, gestart in een semi-technische functie bij Bruynzeel Storage Systems.

Na het vervullen van verschillende functies, waaronder projectmanagement, werd duidelijk dat er een onmiskenbare ambitie was op het gebied van bedrijfsmanagement. Deze ambitie en het gevoel voor business management is versterkt door behalen van een Executive Master of Business Administration aan TIAS Business School in 2013.

In zijn huidige rol is Jasper verantwoordelijk voor het managen en uitbreiden van het distributienetwerk,  samen met het Export team en is hij manager van de afdeling Marketing / Product Management / Innovatie.

Cynthia Bergen Henegouwen

Cynthia Bergen Henegouwen

Bruynzeel’s Group HR Manager

Cynthia Bergen Henegouwen is de HR-manager van Bruynzeel Storage Systems, die meer dan 30 jaar HR-ervaring in het team van Bruynzeel inbrengt.

Voordat ze in september 2017 bij Bruynzeel kwam werken, vervulde Cynthia Human Resources-functies in middelgrote tot grote bedrijven in sectoren als groothandel, industrie, gezondheidszorg en het onderwijs.

Haar expertise omvat de vertaling van de bedrijfsdoelstellingen naar HR-strategie, implementatie, procesoptimalisatie, reorganisatie en ontwikkeling van mensen/management.

De vijf kernwaarden die ons definiëren 

Klantgerichtheid

Onze klanten staan bij ons centraal. Het verhogen van de tevredenheid van onze klanten, leveranciers en stakeholders is onze leidraad. Wij luisteren naar hun behoeften, wensen en eisen en stellen alles in het werk om aan hun verwachtingen te voldoen. We willen dat ze bij ons terug blijven komen en ons aanbevelen bij anderen. Ze motiveren ons om succesvolle en nog creatievere oplossingen te ontwikkelen! Dagelijks houden we onze klantgerichtheid in stand door:
• Geen compromissen te sluiten over de kwaliteit van onze producten, oplossingen en service.
• Onze geselecteerde markten te onderzoeken en volledig te begrijpen.
• Gezond verstand en kennis te gebruiken om onze klanten effectief en efficiënt te ondersteunen.
• Nieuwe ideeën ontlokken door samenwerking met architecten en influencers in onze markten.
• Samenwerken met onze klanten om langdurige samenwerkingen op te bouwen met wederzijds belang.
• Te begrijpen hoe onze zakelijke beslissingen onze klanten zullen beïnvloeden.
• Het nakomen van onze beloften en verplichtingen.

We hebben onze slogan “Wij creëren ruimte.” opgesteld, met de nadruk op het feit dat we de wensen van onze klanten centraal stellen bij onze bedrijfsactiviteiten en gedachten – elk moment van de dag.

Integriteit

Wij geloven in langdurige relaties met collega’s, klanten en zakenpartners. We zijn eerlijk, open en direct in wat we doen en waar nodig, ondersteunen en helpen we elkaar. We zijn verantwoordelijk voor ons eigen handelen en wat de gevolgen daarvan zijn voor onze stakeholders en onze omgeving. We garanderen dat het bestuur en alle medewerkers verantwoordelijkheidsgevoel, eerlijkheid en hoge ethische normen hoog in het vaandel hebben staan en altijd handelen in overeenstemming met de wet.

Expertise & Teamwork

Ons doel is om met onze kennis en expertise innovatieve producten op de markt te brengen. Wij moedigen al onze medewerkers aan om hun expertise in te zetten om succesvolle resultaten te behalen. Het gaat erom de beste oplossingen en ideeën te vinden die ons op de kortst mogelijke termijn vooruit helpen, terwijl we voortdurend onze vaardigheden en kennis verbeteren. Teamwork, elkaar helpen, wederzijds respect, betrokkenheid, steun en vertrouwen, zijn de principes die bij ons hoog in het vaandel staan. Deze principes gelden niet alleen in de omgang met collega’s, maar ook in de relaties met klanten en stakeholders.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een fundamenteel principe bij Bruynzeel Storage Systems. Het staat voor onze verantwoordelijkheid voor People, Planet en Profit. We werken er voortdurend aan de meest milieuvriendelijke aanbieder van ruimtebesparende opslagoplossingen te zijn. Bij alles wat we doen, richten we ons op het verbeteren van onze Eco-Effectiviteit en Eco-Efficiëntie voor onszelf en onze klanten. Dagelijks tonen wij onze Maatschappelijke Verantwoordelijkheid door:
• Het respecteren van de cultuur, gebruiken en wetten van de landen waarin we actief zijn.
• Alleen te werken met zakelijke partners die voldoen aan onze normen.
• Op een open en eerlijke manier met al onze stakeholders te communiceren.
• De moed hebben om onze mening te geven.
• Persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen voor onze acties.
• Voortdurend te werken aan onze eco-effectiviteit en het verminderen van onze voetafdruk.
• De plaatselijke bevolking te ondersteunen door investeringen in sociale initiatieven.

Ondernemersgeest & winnaarsmentaliteit

We hebben een positieve houding en werken als team samen om de klus te klaren. We geven nooit op. We doen er alles aan om de best mogelijke oplossing te vinden voor elk probleem dat we tegen komen. We nemen verantwoordelijkheid en zorgen ervoor dat we doorgaan tot het einde. Ondernemers hebben moed, kunnen zich aanpassen, nemen risico’s en zijn hongerig naar succes. Wij, bij Bruynzeel Storage Systems, geloven dat iedereen zijn eigen ondernemersgeest kan ontwikkelen. Daarom is dit één van onze kernwaarden. We combineren dit met de waarde winnaarsmentaliteit, omdat we van onze mensen verwachten dat ze hun beste ideeën uitvoeren en waarmaken.